Les empreses del Penedès i el Garraf aproven la conciliació laboral amb bona nota
Es tracta del primer estudi d’aquestes característiques que es realitza a Catalunya, amb metodologia exclusiva.
De la mà de l’ADEPG, la consultora TuAlly va presentar ahir un innovador estudi al voltant de la cultura organitzativa en l’àrea de Direcció de Persones.
Es tracta del primer estudi d’aquestes característiques que es realitza a Catalunya, amb metodologia exclusiva.
Sonia Ramos, directora de TuAlly, va presentar al Centre Àgora de Vilafranca l’estudi Cimera 2015 expressat com un benchmarquing sobre bones pràctiques en Direcció de Persones. Davant d’un auditori d’empresaris i directius de Recursos Humans, es van exposar les conclusions d’un treball que s’ha realitzat a partir d’una mostra d’onze empreses, seleccionades amb criteris rigorosos pel que fa a la diversitat de sectors i activitats. En tots els casos, les empreses analitzades són de la demarcació del Penedès i el Garraf i tenen consideració de petites i mitjanes empreses.
L’objectiu de l’estudi ha estat l’anàlisi de les relacions entre les persones i els centres de treball, sempre segons la perspectiva dels directius que tenen la responsabilitat de gestionar les àrees de personal.
La principal conclusió és que les empreses penedesenques superen l’examen genèric pel que fa a l’àmbit de la Direcció de Persones, amb una nota de 3,48 sobre 5.
En visió global, es pot considerar que les organitzacions són conscients de la importància de l’àmbit de Direcció de Persones però ho focalitzen en aspectes massa concrets, amb visions limitades.
Del resultat de l’estudi se’n conclou també que la crisi ha comportat, per part d’empresaris i treballadors, major compromís per l’empresa.
Dels diferents indicadors objecte d’estudi, destaca una puntuació molt favorable en l’apartat de la conciliació laboral, així com en l’interès per la formació. Per contra, l’informe Cimera 2015 posa en evidència la necessitat de dotar els departaments de Direcció de Persones amb el sentit de la planificació, sigui a mitjà o llarg termini, tant pel que fa a la mateixa formació com a l’estructura funcional de l’empresa. Entre els suggeriments de millora que afecten a la comunicació interna, el document proposa l’optimització en l’ús de les xarxes socials corporatives, de manera que s’estimuli la participació dels treballadors i la interacció.