Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’EOI de l’Alt Penedès celebra el 10è aniversari amb ganes d’ampliar places

L’EOI de l’Alt Penedès celebra el 10è aniversari amb ganes d’ampliar places

Nascuda el 2005, al llarg d’aquesta dècada de vida l’Escola Oficial d’Idiomes de l’Alt Penedès ha tingut 2.400 alumnes i 35 professors.

Actualment acull 19 grups i més de 500 alumnes anuals i imparteix tots els nivells d’ anglès i francès i alemany fins a tercer.
L’escola fa anys que no pot donar sortida a la demanda comarcal i en aquest curs té 900 persones en llista d’espera.
En l’acte de celebració del desè aniversari, ahir a Vinseum, el regidor d’Ensenyament, Joan Manel Montfort, explicava que les empreses de la comarca es lamenten que els idiomes continuen sent una assignatura pendent per als seus treballadors i es comprometia a pressionar la Generalitat perquè ampliï places.

L’inspector del Departament d’Ensenyament, Josep Maria Ferran, recordava com les primeres Escoles Oficials d’Idiomes catalanes es van crear a les 4 capitals de província, en una segona onada van implantar-se a les ciutats de més de 100.000 habitants i en una tercera onada van crear-se les de Vilanova, el 2003, o Vilafranca, el 2005.

En l’acte també hi van prendre part 5 alumnes de l’escola. Un d’ells va ser el Joan Fernández, que es va definir com un pobre jubilat nerviós perquè la setmana vinent té 2 exàmens. Fernández recordava que al jubilar-se va decidir aprendre anglès.

Prèviament a l’acte oficial, s’havia celebrat una visita a l’escola i al campanar de Santa Maria i per acabar van sopar plegats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: