Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alcalde espera que les Fires de Maig confirmin el ressorgiment econòmic

Després d’anys de trampejar la situació, durant els quals el sector econòmic ha fet grans esforços per mantenir-se, Pere Regull ha dit en la inauguració de les Fires de Maig 2015 que espera que confirmin la remuntada econòmica que tímidament s’anuncia.

Acompanyat per l’economista i professor Xavier Sala i Martín, la regidora Dolors Rius, el pregoner de les Fires, Ramon Novell, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, l’Alcalde ha tallat la cinta inaugural del certamen aquest migdia.

Amb més de 500 anys de vida, Regull creu que les fires vilafranquines continuen vigents, convertint-se durant un cap de setmana en punt de trobada obligat.
Quant al pes dels sectors presents, destaca la força actual de l’automoció i pensa que el petit comerç haurà de redefinir el seu rol.

Al llarg d’aquest cap de setmana, 145 expositors ocupen més de 16.000 metres quadrats, destacant com sempre el pes del sector de l’automoció. Enguany, els automòbils, les furgonetes, les motos, les autocaravanes i els remolcs representen el 51% dels metres quadrats d’exposició amb més de 250 vehicles en total.
Després de tornar a Fires, la maquinària agrícola manté l’embranzida de l’any passat i és el segon sector de la fira, ocupant el 22% de l’espai.
Tot i el pes d’aquests dos sectors, les Fires són el gran aparador del comerç i els serveis que gràcies a una nova distribució recuperen atractiu i visibilitat.

Entre les novetats destaquen la creació d’un espai lúdic a l’entrada del pavelló de l’automoció, la recuperació de la plaça del Vi, on la DO Penedès oferirà degustacions de vins i Clàssic Penedès, i un nou horari. Les Fires de Maig obriran de dos quarts d’11 del matí a 10 de la nit, excepte diumenge que tancaran a dos quarts de 10 de la nit. I a més, dissabte i diumenge s’habilita un trenet gratuït que sortirà de davant de Vinseum i anirà fins a la rotonda de l’Avinguda Catalunya. El trenet se suma al bus de les Fires, amb parades al carrer General Prim i davant de la Fassina.

Com cada any, les Fires compten amb un ampli programa d’activitats culturals i festives, així com la fira d’artesans, amb més de 80 expositors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: