Divendres, 2 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat una ordenança de Paisatge Urbà

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat una ordenança de Paisatge Urbà

L’ordenança estableix criteris d’uniformitat respecte a la imatge de l’espai públic i els edificis de la vila.

Aquest dimarts s’ha celebrat el darrer Ple ordinari d’aquest mandat a l’ajuntament de Vilafranca, abans de les eleccions del proper 24 de maig.
El punt més destacat ha estat l’aprovació definitiva de l’ordenança municipal del paisatge urbà de Vilafranca.
L’ordenança respon a la necessitat d’establir uns criteris d’uniformitat i respecte en la imatge de l’espai públic i dels edificis de la vila. També aborda altres aspectes com les terrasses de bar i restaurant a la via pública.
En el termini d’exposició pública es van presentar algunes al.legacions per part de l’empresa Orange i d’ERC que han estat acceptades parcialment. També el PP va presentar esmenes relatives a diferents aspectes de les terrasses de bar que, segons el regidor d’urbanisme Josep Maria Martí, constaten que els populars no creuen en al necessitat d’aquesta ordenança, i que han estat desestimades.
Martí destaca que l’objectiu és situar una paràmetres mínims sobre els que cal actuar.

El regidor d’ERC, Pep Quelart, es va mostrar favorable a l’ordenança, sobre tot desprès que s’hagin recollit les seves esmenes que modifiquen el redactat per fer que l’aplicació segui extensiva i viable.

Toni Peñafiel, d’ICV, considera que la ordenança suposa un pas endavant, tot i que no està redactada tal i com el seu grup l’hauria plantejat. Per això es va abstenir tot i preguntant-se si es podrà fer complir l’ordenança.

El PP va votar en contra de la proposta sobre tot perquè entén que obliga als empresaris del sector de la restauració a fer uns tràmits complicats i que poden ser cars. També considera que fer complir l’ordenança comportarà queixes del sector.

La CUP també va votar-hi en contra, amb una esmena a la totalitat perquè considera que caldria un procés participatiu entre els ciutadans per sentar uns criteris estètics.

Per part del PSC, Jordi Solà, insistia que la ordenança és necessària i útil i apuntava que si de la seva aplicació es dedueix que cal modificar algun article en el proper mandat es podran fer els canvis oportuns.

El ple va aprovar també alguns punts tècnics o de tràmit, com el compte general dels pressupostos de l’any passat i l’inventari del patrimoni. L’equip de govern ha aprovat també la liquidació de les societats municipals SOVIPAR i d’Habitatge. Al final de la sessió també es van aprovar els Plans de Drogues i de Joventut, amb la queixa per part d’ERC de la seva tardança.

Ple

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: