Dissabte, 24 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’agricultura de precisió com a eina vitivinícola ha centrat la quarta jornada tècnica d’Innovi

Un any més, el clúster vitivinícola Innovi ha organitzat, a les portes de les fires de maig de Vilafranca, una jornada tècnica per aprofundir en les noves tendències del sector.

Aquest cop, la jornada s’ha centrat en l’agricultura de precisió com a eina vitivinícola i ha servit per posar sobre la taula casos pràctics que tenen en comú l’aplicació de les noves tecnologies per a solucionar problemes històrics en la gestió dels conreus, com el control del míldiu o l’eficiència del reg. La cloenda de la jornada ha anat a càrrec del Conseller d’Agricultura Josep M. Pelegrí, que s’ha compromès a facilitar, des del Departament d’Agricultura, la difusió del coneixement sobre les noves eines TIC.

El director del clúster Pere Escolar destaca que les jornades són una bona manera de conèixer les tendències i les novetats que poden incorporar els cellers del Penedès per a progressar conjuntament i millorar la seva competitivitat.

La jornada ha començat amb la intervenció de Josep Maria Caballero, de l’empresa vilafranquina TAMIC, que ha explicat com la introducció d’eines de computació al núvol pot servir per preveure la infecció del míldiu a les vinyes.

Aquest projecte està en marxa com a prova pilot a tres parcel·les situades a l’Alt Penedès, al Baix Penedès i a la Ribera d’Ebre.
Durant la jornada, que ha comptat amb la participació de prop d’un centenar de persones, algunes intervencions han posat de manifest que és difícil per a molts viticultors canviar de mentalitat i començar a introduir en la seva manera de treballar aquestes noves eines. També s’ha remarcat el paper de les Agrupacions de Defensa Vegetal per a assessorar els viticultors en aquests temes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: