Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera edició de la Fira de la Cuina del Vi neix per quedar-se i amb l’objectiu de promocionar la bona cuina que es fa al Penedès

El xef Nandu Jubany ha inaugurat la primera Fira de la Cuina del Vi, un projecte emmarcat dins la Capitalitat de la Cultura Catalana 2015 i que s’ha fet coincidint amb les Fires de Maig per donar-li més visibilitat.

Jubany ha cuinat uns pèsols del seu hort a la brasa amb botifarra negra i cansalada, un ou a baixa temperatura amb “migas” i sobrassada i un llenguado al vi blanc amb espàrrecs. Aquest ha estat l’únic plat en què el cuiner ha fet servir vi per cuinar. Jubany reconeix que no és massa partidari d’afegir vi a la cassola perquè prefereix que estigui a la copa. Tot i així, diu que si s’ha de fer servir, ha de ser un vi de qualitat.

Una cinquantena de persones han assistit a aquesta primera sessió de la Fira de la Cuina del Vi, entre ells el cuiner vilafranquí establert als Estats Units, Dani Olivella, o la jove cuinera Aina Roglan, finalista de MasterChef Junior. Les sessions s’adrecen tant al públic especialitzat com a qualsevol que vulgui aprendre una mica més sobre la cuina del vi. L’objectiu, com explica la regidora Dolors Rius, és potenciar la bona cuina que es fa al Penedès i fer-la més visible.

La Fira de la Cuina està ubicada a l’esplanada de darrera l’Auditori Municipal. A banda de Nandu Jubany també hi passaran Jesús Velacoracho, expert en història de l’enologia, Aina Roglan, penedesenca i finalista del programa MasterChef Junior, Jaume Fàbrega, professor d’Enogastronomia, Olga Guasch, del Restaurant El Gat Blau, de Vilafranca i Marc Parés, pastisser i mestre artesà alimentari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: