Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La passió segons Sant Joan, de Bach, servirà per recollir diners per col·laborar amb la restauració del sostre de la basílica de Santa Maria

La passió segons Sant Joan, de Bach, servirà per recollir diners per col·laborar amb la restauració del sostre de la basílica de Santa Maria

La Comissió Santa Maria 2020 ha anunciat la celebració d’aquest concert extraordinari a benefici de les obres de rehabilitació de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca, que encaren la segona fase.

El concert serà protagonitzat per la Polifònica de Vilafranca i l’Orquestra Barroca Catalana, que oferiran la Passió segons Sant Joan, de J.S. Bach.
Des de la Comissió, en Quin Mach, apunta que aquesta segona fase té un pressupost de 600.000€, i que per la seva complexitat la rehabilitació del sostre s’ha de fer tota de cop. Recorda que la primera fase que va consistir en actuar en els campanars ja està finalitzada; i que la basílica necessita una intervenció integral. Hi ha un projecte, que té un cost de 4 milions d’€; i un pla de treball que s’ha d’anar seguint en els propers anys.

L’Orquestra Barroca Catalana és una formació especialitzada en música del període barroc, i es comptarà també amb un grup de solistes vocals de primera línia, encapçalats pel tenor Josep Pizarro, del Collegium Vocale de Gant, en el paper d’evangelista, i la part coral serà a càrrec de la Polifònica de Vilafranca, entitat coorganitzadora de l’acte juntament amb l’esmentada Comissió. Dirigirà l’obra el titular de la Polifònica, David Hernàndez, que explicava que estaven també molt satisfets de tornar a interpretar aquesta peça, i amb aquest motiu.

Quim Mach ha explicat també que aprofitant aquests treballs de rehabilitació de la teulada, es farà una superfície que hi permeti la col·locació d’elements de pirotècnia.

El concert tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria el diumenge 31 de maig, a les set de la tarda. Les entrades es poden adquirir a Cal Bolet, els dijous de 6 a 8 de la tarda, i als següents establiments: Cal Solà, al carrer de Santa Maria, Optica Hill, al carrer de la Cort, El Parquet, al carrer de Sant Joan i a la Tintoreria Juncosa, al carrer de la Parellada. Les entrades tenen dos preus, 16 i 20 €. També hi ha una fila 0 per tots aquells que vulguin col·laborar en les obres de restauració, i poden fer les seves aportacions en el compte que s’ha obert al Banco Popular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: