Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Nit dels xarel·los 2015 segueix buscant el públic jove i introdueix el xarel·lo vermell

Després de sis edicions i del canvi de format de l’any passat, la Nit dels xarel·los torna al Claustre de Sant Francesc el proper divendres 5 de juny des de les vuit del vespre fins a la mitjanit.

En la línia del 2014, la vetllada té un caràcter desenfadat i deixa enrere el format sopar-maridatge per buscar el públic més jove i donar a conèixer la versatilitat que reflecteix en els vins tranquils i escumosos la varietat de raïm autòctona del Penedès per excel·lència. Organitzada pel restaurant El Gat Blau amb el patrocini de la DO Penedès, la Nit dels xarel·los vol arribar a les 300 persones consolidant el canvi de format i l’espai del Claustre com a seu.

Els vuit cellers participants aquest any presenten els seus vins estrella elaborats amb xarel·lo. Hi ha una mica de tot: de la frescor i la joventut de l’Oxigen de Can Pascual, passant per l’envelliment i el potencial aromàtic del Lluna Nova de Pinord o el caràcter desenfadat del Xitxarel·lo de Caves Martí Serdà, a més d’algunes propostes de Clàssic Penedès. També destaca la introducció del xarel·lo vermell, en el cas per exemple de Caves Nadal.

Els vins seran maridats amb dues propostes gastronòmiques: d’una banda una gran diversitat de formatges catalans i del sud de França triats per a l’ocasió per la botiga especialitzada Xerigots i, de l’altra, les sorpreses en forma de tastets que prepararà l’equip del restaurant El Gat Blau, amb l’Olga Guasch al capdavant. També hi haurà música en directe amb el Grup Strings Guitar by Xavi Díaz.
L’accés al Claustre de Sant Francesc es farà amb la compra d’un tiquet de deu euros que inclou dues degustacions de vi i de menjar i una copa i hi haurà la possibilitat de comprar tiquets de repetició per cinc euros. No cal inscripció prèvia però es poden adquirir tiquets de forma anticipada als gimnasos La Grangela i Espai d’Sport i a la perruqueria Llongueras o al mateix Gat Blau. Si no, els tiquets es poden comprar el mateix dia a l’entrada del Claustre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: