Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fura ha tancat portes i ja no sortirà publicada aquest divendres

L’empresa Nexos, editora de la Fura, ha abaixat la persiana aquesta setmana, i per tan el número 1708 del setmanari La Fura corresponent a la setmana del 22 al 28 de maig haurà estat el darrer número que ha vist la llum.

Segons el seu editor i director, Alfons Udina, un cúmul de circumstàncies l’han dut a prendre la decisió final. Sobretot perquè la crisi econòmica ha estat molt dura, amb una reducció constant dels ingressos publicitaris i dels encàrrecs a Nexos. També ha contribuït en la decisió final un accident domèstic que va patir fa uns mesos i el fet que ja té 70 anys.
En els darrers anys l’empresa havia anat reduint personal i aplicant expedients de regulació. En aquests moments hi havia en plantilla 7 treballadors fixes, a més d’alguns col·laboradors a temps parcial. L’empresa es troba en concurs de creditors.

El 17 d’abril de 1982 va veure la llum el primer exemplar d’una revista, estrictament informativa, que es repartia pels forns a uns pocs pobles de la comarca i per les bústies de Vilafranca, i que es va batejar com La Fura.

El país sortia de la llarga dictadura i una ciutat com Vilafranca i una comarca com el Penedès, precisava d’una pluralitat informativa major que la que representaven La Voz del Penedès i Tothom. Aquell mateix any naixien també El 3 de Vuit i de Radio Vilafranca.

L’evolució de La Fura va ser constant i també la seva tasca compromesa amb el territori.
A part de notícies locals d’actualitat, la revista aportava cada setmana un dossier per aprofundir sobre un temes d’interès per la població. Era el mitjà de premsa local amb més lectors al Penedès. I en l’actualitat tenia una tirada de 25.270 exemplars que es distribuïen gratuïtament a 253 forns de pa dels 41 municipis de l’Alt i el Baix Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: