Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La finca de Raventós i Blanc a Sant Sadurní és des de aquesta primavera territori lliure de torres elèctriques

Es tracta d’una aposta de la bodega penedesenca per fomentar la biodiversitat de flora i fauna local, i eliminar l’impacte visual i paisatgístic de les línies d’alta tensió. Les 90 hectàrees que formen el terrer de Raventós i Blanc, a Sant Sadurní, són un paratge privilegiat per observar la vegetació i les espècies animals autòctones del Penedès.

El riu Anoia, el turó del Serral, el llac de Raventós i Blanc i els boscos que envolten aquestes vinyes centenàries són un petit santuari de biodiversitat. Des del 14 de maig és també una finca neta de l’impacte visual de les torres elèctriques que caracteritzen bona part del paisatge penedesenc.
El celler Raventós i Blanc, des del 2009 apostant per la transició de l’agricultura orgànica cap a la biodinàmica, ha soterrat totes les línies que passen per la seva finca. Una decisió que no només permetrà eliminar les omnipresents torres metàl·liques, sinó que contribueix sobretot a fomentar la biodiversitat de flora i fauna, eliminant així els electromagnetismes que generen els conductors elèctrics aeris.
Les obres per soterrar les línies d’alta tensió, que van començar l’octubre de 2014, han costat un total de 496.000 d’euros. Es tracta d’un esforç econòmic important per al celler, que factura prop de 5 milions d’euros anuals, però Pepe Raventós, enòleg, viticultor i director general de Raventós Blanc, considera que és una aposta necessària i molt satisfactòria.

Per la seva banda, el president de Raventós i Blanc i pare de Pepe, Manuel Raventós, argumenta que el que busquen és que els seus sòls aportin al raïm la seva personalitat, i per això treuen tot allò que faci mal al cep i al seu entorn, com les línies elèctriques. Volen recuperar la vida al sòl i al subsòl.
El passat dijous dia 14 els operaris de Selcat van desmuntar la darrera de les torres elèctriques, i van donar per finalitzades les obres de soterrament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: