Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La DO Penedès destaca l’increment de la qualitat dels seus vins durant el tast preliminar pels premis Vinari

La seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès acollia ahir el tast preliminar pels premis Vinari, que es lliuren al mes d’octubre.

Una vintena de tastadors de les associacions catalanes d’enòlegs i sommeliers i de la premsa especialitzada va tastar les 160 referències de la DO Penedès a cegues, seguint la fitxa de tast de la Organització Internacional del Vi.
Abans de començar el tast, el director de la DO Francesc Olivella va explicar al jurat que els vins penedesencs han incrementat vendes i ho va atribuir a la millora general de la seva qualitat.

La DO Penedès és la denominació que més referències de vins tranquils presenta als premis Vinari. En aquest cas també s’incloïen referències d’escumosos Clàssic Penedès.
Ara, l’organització dels premis Vinari continua amb els tasts preliminars a la resta de denominacions d’origen.
Es preveu que el tast final es faci a Rubí i que el lliurament dels premis tingui lloc en una gala a Vilafranca, com en les anteriors edicions.
Els Premis Vinari dels Vins Catalans van néixer l’any 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer els vins i escumosos que s’elaboren a Catalunya i d’orientar al consumidor final sobre el producte local de qualitat.
En les dues primeres edicions, el certamen ha gaudit d’un gran èxit de participació pel que fa al nombre d’inscripcions, amb prop de 800 marques diferents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: