Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP lamenta la poca efectivitat de les mocions aprovades que ha encapçalat i l’atribueix a l’actitud de l’equip de govern

La CUP lamenta la poca efectivitat de les mocions aprovades que ha encapçalat i l’atribueix a l’actitud de l’equip de govern

Els regidors de la CUP Llorenç Casanova i Xavier Navarro s’acomiaden de la primera línia de la política municipal. Ahir, poc abans del ple, aprofitaven per valorar el darrer mandat explicant que la seva tasca a l’oposició s’ha centrat en la lluita pels drets socials però també en la participació ciutadana, la cultura, l’entorn, el compromís amb la independència i la vegueria Penedès i temes controvertits a Vilafranca com el paper de Caixa Penedès i la Fundació Pinnae.

La CUP ha formulat durant aquests quatre anys 244 preguntes i 38 precs o peticions al govern i ha presentat 91 mocions, una setantena de les quals han estat aprovades. Això no vol dir, però, que hagin prosperat. Per això, la Candidatura d’Unitat Popular lamenta l’actitud del govern i, concretament, de l’alcalde.

Els regidors també han volgut valorar l’acció de govern durant el mandat i han citat alguns dels incompliments de CiU i PSC. Han destacat per exemple que no s’han habilitat habitatges de lloguer per a joves ni un espai municipal de joventut, tampoc pisos tutelats per a la gent gran, no hi ha oficina per fer el DNI o el passaport a Vilafranca, ni universitat del vi, ni residència, ni centre cívic a l’Espirall. Per tot plegat, la CUP “suspèn” l’acció de govern i critica que no hagi resolt temes importants com la posada en marxa del segon CAP o la urbanització de la llosa de les vies.

D’altra banda, la CUP continua amb l’elaboració del seu programa electoral, molt extens i en creixement constant, i afegeix noves propostes a les que ja havia comunicat. És el cas de l’àmbit de desenvolupament local, amb el foment de l’autoocupació i el cooperativisme com a eines fonamentals.

La candidatura segueix insistint en la importància de la participació en la construcció del seu programa electoral de cara a les municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: