Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cobla Catània de Vilafranca continua els actes del 25è aniversari amb un concert de cobla

Serà un concert que comptarà amb l’acompanyament d’una cobla d’exmembres de les cobles Ciutat de Terrassa i Mediterrània. S’hi estrenarà la sardana “Catània 25” del compositor i arranjador Àlex Cassanyes, professor de l’EMM M. Dolors Calvet.

La cobla vilafranquina celebra al llarg de 2015 el seu 25è aniversari i continua els actes de commemoració de l’aniversari amb un concert de sardanes i música per a cobla. El concert tindrà lloc el divendres 29 de maig, a les 10 de la nit, a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer. El concert s’emmarca en la celebració del 30è Aplec de la Sardana, que se celebrarà el diumenge 31, i dels actes de la Capitalitat Cultural Catalana de Vilafranca.
El concert comptarà amb la presència de la Filantròpica Musical, una cobla formada amb exmembres de cobles com la Ciutat de Terrassa, que va apadrinar la cobla Catània fa 25 anys, o la Mediterrània, i que actua sense ànim de lucre i en ocasions especials. Interpretarà dues sardanes i una peça conjunta amb la cobla Catània.
Durant el concert s’estrenarà la sardana Catània 25, escrita pel músic, compositor i arranjador Àlex Cassanyes, professor de l’Escola de Música M. Dolors Calvet, dedicada a la cobla en el seu 25è aniversari.
La cobla Catània és la primera i única cobla que ha existit fins ara a Vilafranca. Al llarg d’aquests 25 anys hi han passat més de quaranta músics provinents la major part de les comarques del Penedès, i ha fet multitud de ballades de sardanes arreu del Penedès i en d’altres comarques del país, així com també balls vuitcentistes, concerts, cercaviles i processons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: