Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’11a edició del Festival EVA torna a omplir el Penedès amb 36 propostes artístiques basades en la narració i la tradició oral

El Festival En Veu Alta 2015 s’inaugura divendres de la setmana vinent amb l’espectacle ‘’La idea d’Europa”, de George Steiner, interpretada per l’actor Oscar Intente i l’acordionista Ferran Martínez.

En total, l’11a edició de l’EVA consta de 36 actes: 8 per a públic adult, 9 per a públic familiar o tots els públics, 3 propostes de formació, 11 sessions de lectures i 5 activitats complementàries com visites guiades a cases amb història pròpia, sessions d’improvisació i una xerrada per a conèixer els continguts dels contes.
Una de les novetats d’enguany és Les entranyes de l’EVA, un espai on s’explicaran històries vitals per part dels seus propis protagonistes. En aquesta primera edició, Ousman Umar explicarà de viva veu el seu periple per arribar de Ghana a Catalunya.
La directora de l’EVA, Jordina Biosca, explica la idea de fons d’aquesta nova proposta que es vol mantenir i potenciar amb noves històries.

L’EVA segueix apostant per la formació i potencia el voluntariat lector a través de l’EVA354. Sota aquest segell es programen diferents actes com ara lectures obertes al claustre, cursos de formació, espectacles professionals de lectures i les “llegides” que els grups de voluntaris de l’EVA354 fan arreu del Penedès en diferents espais públics.
L’EVA també tornarà al cementiri de Vilafranca amb una mena de fira de
teatre de carrer a càrrec de la GATAP, el 13 de juny, com explica Biosca.
Pels més petits, i per la família en general, l’EVA ofereix múltiples espectacles com ara la “Història viatgera” de Sandra Rossi, els “Contes de pomes” d’Íngrid Domingo o les titelles de Pea Green Boat.
Dins les sessions de lectures professionals destaquen el text ”El Tast” de Roald Ahal a càrrec de l’actor Pep García-Pascual, un grup musical del sud d’Itàlia, la poesia musicada de Recitals a domicili, la poesia de Dolors Miquel o una dissertació musicada a càrrec d’Esteve Molero, que clourà l’EVA 2015. Enguany, el festival s’adhereix a l’Any Neus Català, en motiu del centenari del seu naixement, i oferirà lectures relacionades amb la seva biografia.

En resum, El Festival En Veu Alta proposa activitats de tota mena i per a tots els públics a Vilafranca i 9 municipis més de l’Alt Penedès en escenaris insòlits com cases abandonades, cementiris, cisternes, restaurants, patis i claustres, del 5 al 14 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: