Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Xicots de Vilafranca col·laboren en el Projecte Rius fent tasques de control en una zona del riu Foix prop de La Bleda

Els Xicots de Vilafranca col·laboren en el Projecte Rius fent tasques de control en una zona del riu Foix prop de La Bleda

Els Xicots de Vilafranca participen com a entitat voluntària en el Projecte Rius, una de les principals activitats promoguda per l’Associació Hàbitats.

Aquest projecte consisteix en la recol·lecció de dades analítiques dels rius de Catalunya i implica grups de persones voluntàries a l’hora de fer les inspeccions. La informació recollida permet a l’associació treballar per una millor qualitat dels nostres rius i boscos de ribera.
Els de la camisa vermella diumenge van estar en una zona d’uns 500 metres del riu Foix, propera a La Bleda, per tal de recollir mostres i comprovar l’estat de les rieres. Emma Pagès és la coordinadora d’aquesta activitat dins de la colla.

Aquesta zona l’han triat des de la colla per el fet que hi ha qui ja la coneixia, i per tant és més fàcil sentir-se-la propera. Pagès explica que al llarg del matí han fet diferents tasques de recollida d’informació, tant de la zona de la ribera, com de la qualitat de l’aigua i de la biodiversitat.

Els resultats d’aquesta feina de recerca es fan arribar a l’Associació Hàbitats; i de cara a la tardor es farà una nova inspecció per tal de veure’n l’evolució.

Emma Pagès apunta però, que d’aquesta primera acció en treuen la sensació que l’estat d’aquest tram de riu està millor del que s’esperaven, i sobre tot si el comparen amb altres zones properes més afectades per la indústria de la zona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: