Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els reconeixements culturals Collita 2015 posen de manifest “l’empenta cultural de les comarques penedesenques”

Els reconeixements culturals Collita 2015 posen de manifest “l’empenta cultural de les comarques penedesenques”

L’Institut d’Estudis Penedesencs lliurava divendres al vespre a la festa de la Cultura, celebrada a l’Auditori de Vilafranca, els reconeixements culturals Collita 2015.

Els premis tenen l’objectiu de reconèixer persones i entitats per la tasca que fan en favor de la cultura penedesenca. Aquest any s’hi van presentar 35 candidatures que optaven a 4 premis. Segons el president de l’IEP Albert Tubau, l’alt nivell de les candidatures demostra “l’empenta cultural” de les comarques que integren el Penedès.

El premi Emili Giralt de recerca va ser per a l’arqueòleg especialista en el Neolític Josep Mestres, que no va poder anar a recollir-lo. En el seu lloc ho van fer la seva dona, Rosa Arnan, i la conservadora del Museu d’Arqueologia de Catalunya Núria Molist.

La ceramista Camil·la Pérez Salvà va rebre el reconeixement Santiago Rusiñol a la creació artística. Pérez Salvà, a banda de la seva vessant com a artista, dóna classes a l’escola municipal d’art del Vendrell. Per això l’educació és fonamental per a ella.

La llibreria L’Odissea va ser reconeguda amb el premi Teresa Basora de promoció i divulgació social. Finalment, el premi Pau Casals a la trajectòria i compromís cultural va ser per a l’antropòleg i folklorista Bienve Moya, que no va poder assistir a l’acte.

Els reconeixements Collita 2015 s’atorguen bianualment i aquesta era la quarta edició de la festa, que s’ha fet a Vilafranca coincidint amb la capitalitat cultural de la ciutat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: