Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca estrenen els castells de 9 i el pilar de 7 folrat a la diada de Fires

Ha estat una Diada de Fires d’una hora de rellotge en la que els Xicots han descarregat els 3 i 4 de vuit.

Brillant actuació de Fires pels Castellers de Vilafranca i els Xicots que, en una actuació que es va fer en només una hora, van completar els castells de nou i de vuit aparellats més matiners.
Els Verds van estrenar els dos castells de 9 bàsics i el pilar de 7 amb folre, a més de completar el tercer quatre de 8 amb agulla de la temporada, oferint la primera tripleta vilafranquina, la més matinera de la història, marca de la casa.

La Diada de Fires de Maig, que reunia per primera vegada a la temporada a les tres colles vilafranquines, va tenir tots els ingredients per fer-la atractiva, tan al públic com als mateixos castellers. Rondes a l’antiga i, amb només una hora de rellotge es van completar els 9 castells i els pilars. Durant tota la setmana, la colla de la camisa verda ja havia especulat amb la possibilitat de portar a plaça els dos castells de 9 bàsics, el 3 i el 4 de 9 amb folre, fita mai aconseguida en una Diada de Fires. Fins enguany, quan els de Cal Figarot han aconseguit descarregar-los.
Els Castellers de Vilafranca van obrir l’actuació amb el 4 de 8 amb agulla, el tercer de la temporada. A la segona ronda, van optar per el 3 de 9 amb folre que, malgrat patir pels pisos superiors a la sortida de la canalla, també es va poder descarregar. Els Verds a la tercera ronda van plantar el 4 de 9 amb folre, el primer descarregat que veia la Diada de Fires i amb forces novetats als diferents pisos de l’estructura.
A la ronda de pilars, els vilafranquins van posar la cirereta final a una gran actuació amb el primer pilar de 7 amb folre de la temporada.

Per la seva part els Xicots de Vilafranca van oferir també una Diada de Fires de màxims per la colla. Van començar fort i van plantar a la primera ronda del 3 de 8 que van descarregar. Van continuar a la segona ronda petjant l’accelerador i van descarregar el 4 de 8, completant una magnífica Diada de Fires en tercera ronda amb la torre de set descarregada, per acabar amb dos pilars de cinc.

I la Colla Jove Xiquets de Vilafranca va fer una plàcida actuació de castells de 6 pisos, descarregant un 3 de 6 amb agulla a primera ronda, una torre de 6, un 3 de 6. Igual que ja va passar l’any passat, la Jove no va portar castells de 7 ni pilar de 5, condicionada per la pinya pròpia i la tècnica va decidir guardar-los per a d’altres ocasions més propícies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: