Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El debat dels sis candidats vilafranquins va posar sobre la taula bona part de les propostes que recullen els programes electorals

Aquest dijous a la nit Penedès TV i Ràdio Vilafranca han organitzat el debat electoral amb els sis candidats que opten a governar l’Ajuntament de Vilafranca.

L’acte s’estructurava en tres gran blocs per debatre aspectes relacions a l’economia i benestar social, l’urbanisme i equipaments i cultura i societat. Cada bloc començava amb una primera intervenció inicial de cada candidat, s’obria un torn de debat obert i acabava amb un apartat de preguntes que els ciutadans adreçaven mitjançant el correu electrònic o via twiter.
En general els candidats van aprofitar per anar desglossant alguns de les principals propostes dels seus programes electorals, tot i que també hi va haver crítiques al govern, o balanç de gestió per part del govern. No hi va faltar algun moment de tensió, en especial entre el candidat de la CUP, Marcel Martínez i l’actual alcalde i candidat de CiU, Pere Regull.
Pere Regull va defensar la gestió dels darrers quatre anys, que ha viscut moments molt complicats per la crisi econòmica. En aquest sentit va dir que cal continuar potenciant la millora de la ciutat, generant llocs de treball, fent la vila més agradable als ciutadans i atractiva per captar l’interès de l’activitat econòmica.
El candidat de CiU va voler deixar clar amb xifres, que Vilafranca ha fet costat als ciutadans amb majors necessitats.

El candidat socialista Francisco Romero va destacar que en el proper mandat cal mantenir les polítiques de protecció social, però cal que anar més enllà amb noves propostes que plantegin noves oportunitats.

El candidat de la CUP, Marcel Martínez, recordava que l’economia ha d’estar al servei de les persones i no les persones al servei de l’economia. En quan al govern feia una llista de projectes que qualificava de promeses incomplertes, amb especial èmfasi amb el projecte de l’Escavi.

El candidat del PP Josep Ramon va insistir sobre tot en fer paleses les sis principals propostes del seu programa electoral. Entre d’altres amb el suport per la generació de llocs de treball.

El candidat de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat, va parlar de la necessitat d’un pla de xoc d’emergència social i es va comprometre a incrementar un 50% la partida d’ajuts d’emergència. Respecte a l’urbanisme va anunciar la voluntat d’iniciar un nou Pla POUM, i en relació a la urbanització de la cobertura de la via va dir que no hi ha d’haver precipitació.

La candidata d’ERC Mònica Hill, va plantejar la necessitat que totes les àrees de l’ajuntament plantegin de manera transversal la promoció econòmica, com a mesura per sortir de la crisi. En aquest sentit va criticar l’actual govern de CiU i PSC apuntant que a Vilafranca li cal un canvi de lideratge. També va acusar a l’actual govern de no haver fet prou devant l’emergència social.

Van ser dues hores de debat, sens pausa, i els candidats van mostrar en tot moment predisposició al diàleg obert. També van rebre una bateria de preguntes dels ciutadans, algunes adreçades directament a cadascun d’ells i d’altres que obligaven a un posicionament dels sis candidats.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: