Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El col·lectiu Gargot organitza quatre actes per fer arribar el dibuix i la il·lustració a tothom

El col·lectiu Gargot, que agrupa una trentena d’il·lustradors del Penedès, ha presentat les quatre activitats amb les quals participarà en la Capitalitat Cultural de Vilafranca 2015, en companyia del regidor de Cultura Raimon Gusi.

D’entre els actes destaca la Festa del Dibuix, que tindrà lloc diumenge de la setmana que ve d’11 del matí a 2 del migdia en diferents espais del centre de la Vila com una proposta de tallers per a totes les edats, una activitat familiar en la que es pretén dibuixar i jugar amb diferents tècniques en una mena de gimcana.

Aquesta activitat es vol repetir l’octubre de 2016 coincidint amb el Big Draw, que s’organitza a nivell europeu i que hauria d’implicar molts altres agents, com les escoles, els instituts o l’escola d’art.

Una altra acció serà el Tastacontes, que enguany arriba a la quinzena edició i tindrà lloc el 6 de juny. Gargot s’uneix a aquesta festa en què 30 il·lustradors d’arreu de Catalunya dibuixen inspirats en els contes escrits pels nens i nenes de les escoles de l’Alt Penedès.

Finalment, la darrera activitat serà “Murs oberts”: durat el cap de setmana del 13 i el 14 de juny, diferents il·lustradors engalanaran, amb el consentiment dels propietaris dels edificis, una vintena de murs, finestres i portes tapiades del centre de la vila.

Tota l’activitat que organitza el col·lectiu en el marc de la capitalitat cultural arrenca amb l’exposició “Gargots de llegenda”, en la qual 27 dibuixants del Penedès il·lustren 27 llegendes del territori. Aquesta mostra ja s’ha vist en altres municipis, per exemple a Sant Pere de Riudebitlles durant la celebració del festival de titelles mitjó, l’estiu passat. A Vilafranca, l’exposició s’inaugura el divendres 29 amb la intervenció de la narradora Jordina Biosca i es podrà veure fins al 14 de juny a la capella de Sant Joan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: