Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Eduard Sagarra defensa el pacte per evitar paradoxes en la nacionalitat dels ciutadans en el supòsit que Catalunya fos independent

Entre les activitats organitzades a Vilafranca a l’entorn del dia d’Europa, que es commemora demà, aquest dimecres tenia lloc la conferència institucional a càrrec d’Eduard Sagarra, president de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya i professor de Dret Internacional de la Universitat de Barcelona.

La conferència va tenir lloc a l’Enològica amb el títol “Tenir la nacionalitat catalana espanyola i ciutadania europea: una possibilitat futura?”. Sagarra defensa, “amb la llei espanyola a la mà” que, en el supòsit d’una Catalunya independent, els catalans podrien tenir les nacionalitats catalana i espanyola alhora que la ciutadania europea. El motiu principal, segons el professor de Dret Internacional, és que la constitució no permetria que la gran majoria de catalans, sent espanyols d’origen, perdessin la nacionalitat espanyola per sanció.

A banda de la conferència institucional, coincidint amb el Dia d’Europa, aquest dissabte s’hissarà la bandera europea al vestíbul de la Casa de la Vila. El programa d’activitats inclou també el passi de la pel·lícula “El capital humano” dins la programació habitual de Cineclub.
Per altra banda, s’ha distribuït material bibliogràfic sobre Europa a escoles i instituts, i hi ha una mostra bibliogràfica en un racó destacat a la biblioteca Torras i Bages d’avui al 16 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: