Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Continua la tramitació del procediment per un delicte de desobediència i per delicte electoral

Continua la tramitació del procediment per un delicte de desobediència i per delicte electoral

El jutjat de Vilafranca a comunicat a les persones encausades per organitzar el multireferèndum al Penedès que continua la tramitació del procediment per un delicte de desobediència i per delicte electoral.

D’aquesta manera el jutjat desestima la demanda que van fer el passat mes d’octubre els imputats que s’arxivés tal i com havia passat amb els altres procediments oberts per aquest cas arreu del país. Les quatre persones del Penedès, dos sadurninencs i dos vilafranquins, són les úniques que a hores d’ara continuen imputades per haver participat en la organització del multireferèndum el passat 25 de maig del 2014.

Els imputats no entenen perquè el jutjat número 5 de Vilafranca ha decidit desestimar la seva petició d’arxiu, al contrari del que ha passat en els altres casos en què diverses persones es trobaven imputades per els mateixos fets. La única diferència és que en el cas del Penedès el partit Popular va presentar denúncia.

Els quatre penedesencs consideren que els delictes que se’ls imputen no tenen cap mena de justificació ja que ni es van desobeir les instruccions dels mossos quan aquests van demanar explícitament que retiressin les taules, ni tampoc van impedir el funcionament normal de les eleccions europees que es celebraven aquell dia, cosa que justificaria l’acusació de delicte electoral.

Per això, el seu advocat ha interposat un recurs de forma i entenen que en cap cas el procediment pot anar més enllà. També volen recordar que si avui es troben en mig d’aquest procediment judicial no és per res més que per participar en una iniciativa ciutadana que pretenia traslladar a la població una sèrie de debats socials i fer-ho posant urnes al carrer d’una manera pacífica i sense intercedir en la jornada electoral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: