Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la jornada electoral amb normalitat

A les nou d’aquest matí han obert els col.legis electorals sense que s’hagin produit incidències a destacar.

Al conjunt de la comarca de l’Alt Penedès són 104 les candidatures que es presenten a les eleccions en 27 minicipis. A Vilafranca el cens electoral és de 27.346 persones que avui poden exercir el seu dret a vot, a Sant Sasdurní 9.407 electors o a Gelida en són 5.283. A primera hora del matí ja hi havia ciutadans amb ganes de votar. A Vilafranca hi ha 13 col.legis electorals distribuits pels diferents barris, amb un total de 31 meses. Els col.legis obren de forma ininterrompuda de 9 del matí a les 20h.
Com és habitual a primera hora del matí, entre els 8 i les 9, s’han constituït les meses electorals, amb la presència d’aquells ciutadans que per normativa i per sorteig els ha tocat contribuir a la jornada democràtica fent de membres de les meses, ja sigui com a president o com a vocals. El primer és saludar-se i conèixer a les persones que durant més de 12 hores compartiran una tasca fonamental per a la democràcia. Desprès repassar les seves funcions i obligacions.

En general s’han produït poques incidències i cap que sigui remarcable.
Això sí, sempre hi ha algun cas en el que el titular de la mesa no es presenta a les vuit del matí, i s’ha de constituir amb el suplent. Ha estat el cas per exemple del Tomàs Cirera que té just 18 anys i era la primera vegada que podia entrar en el sorteig per participar a una mesa i que pot votar. Li ha tocat ser primer vocal suplent i com que el titular no s’ha presentat s’ha hagut de quedar. A més no podrà votar fins al final. La normativa diu que els últims en exercir el dret a vot són els membres de la mesa. Per tot plegat parla d’una nova experiència.

A primera hora del matí ja hi havia ciutadans amb ganes d’anar a votar. El Salvador Antich ha estat un dels primers en fer-ho al col.legi de l’Ateneu Municipal. Té el costum d’anar-hi sempre a primera hora, aprofitant que surt a buscar el pa i el diari.
Salvador Antich creu que tothom ha d’exercir el seu dret democràtic d’anar a votar.

També han estat matiners el David Dot i l’Antonio Gutiérrez. Tots dos estan convençuts que cal expressar amb el vot la voluntat dels ciutadans.

El 13 col.legis electorals, repartits per els diferents barris de la ciutat, ofereixen 31 meses per anar a votar i el cens electoral de Vilafranca és de 27.346 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: