Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
CiU vol endurir les sancions sobre alguns actes incívics

CiU vol endurir les sancions sobre alguns actes incívics

Convergència i Unió va parlar ahir de civisme al barri de La Girada. Els convergents, encapçalats per l’actual alcalde Pere Regull, consideren que l’ordenança de civisme és un bon instrument que s’ha demostrat eficaç per a reduir els comportaments incívics. Però creuen que cal endurir alguns aspectes que, segons diuen, molesten especialment els veïns de Vilafranca.

Per accentuar la lluita contra l’incivisme i que els ciutadans tinguin una major sensació de seguretat, CiU també es compromet a augmentar la presència de la policia de barri. A més, proposen repartir les festes que tinguin lloc al carrer per tot Vilafranca per no causar molèsties sempre als mateixos veïns. Pere Regull va parlar, d’altra banda, de transparència en la gestió municipal. CiU creu que cal recuperar la confiança de la ciutadania en els polítics. Per això aposta per una pàgina web municipal que demostri transparència, on es puguin consultar sous, subvencions i contractes. Convergència es compromet també a reduir a la meitat l’aportació municipal als grups polítics, que ara reben a l’entorn de 1.700 euros mensuals. Finalment, els convergents diuen que promouran una aplicació per a mòbils i tauletes que serveixi per a informar els ciutadans i que aquests puguin contactar fàcilment amb l’ajuntament per qualsevol incidència. Fins i tot es podria fer servir per captar el pols de la ciutadania en temes importants per a la ciutat a mode de referèndum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: