Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CIU manté el diputat provincial de Vilafranca

Els regidors obtinguts ahir per CIU a l’Alt Penedès li donen el diputat del partit judicial de Vilafranca a la Diputació de Barcelona, segons dades de la mateixa Diputació.

Així, encara que CIU baixa del 34’5% dels vots totals emesos a la comarca obtinguts l’any 2011 al 30’6% d’aquest 24-M, manté el diputat provincial. En aquest darrer mandat, el càrrec de diputat provincial l’ ostentava l’alcalde de Torrelavit, Ramon Riera.
La Diputació de Barcelona té en total 51 diputats, que són regidors o alcaldes. La distribució dels diputats es fa per partits judicials de forma proporcional al nombre de residents, en funció dels resultats de les eleccions municipals. La demarcació de Barcelona es divideix en 14 partits judicials, a partir dels quals s’escullen els 51 diputats. Vilafranca és partit judicial i li pertoca un únic diputat.

A l’igual que ha passat a Vilafranca, CiU s’ha emportat els diputats únics de Vilanova i la Geltrú, Berga i Igualada.
CiU ha tornat a guanyar a la Diputació de Barcelona, però l’ escenari és molt més fragmentat: els convergents obtenen 14 diputats, ERC, 11; el PSC 10, l’ Entesa, 8; el PP, 3; C’s, 3; i CUP, 2.
Tot i que la data de constitució de les Diputacions depèn de quan s’hagin constituït tots els ajuntaments, és preveu que el ple constitutiu de la Diputació de Barcelona se celebri al mes de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: