Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU, la CUP, ERC, Òmnium i la Comissió 11 de setembre signen “Ajuntaments per la Independència”

En plena campanya electoral per les municipals l’ANC ha elaborat un document on es demana als signants que es comprometin amb 4 punts.

Aquests 4 punts són: que s’adhereixin o continuïn formant part de l’Associació de Municipis per la Independència, que donin suport a les campanyes de cada municipi a favor que les eleccions del 27 de setembre siguin plebiscitàries, que en cas d’una majoria al parlament es posin a disposició del govern per construir l’Estat Català, i per últim, que donin suport a la proposta que l’alcalde de cada municipi participi en l’Assemblea de Càrrecs electes en cas que es suprimissin les institucions catalanes d’autogovern.Un darrer punt, aquest, que les CUP de Vilafranca i Sant Sadurní no ha signat perquè no volen contradir-se amb possibles pactes a nivell local.
Tot i que aquest document l’impulsa l’ANC, a Vilafranca ja se’n va signar un altre ara fa 4 anys promogut des de la Comissió 11 de setembre que es centrava en temes específics de la comarca. Ara, però, el compromís amb el procés nacional i la independència és molt més clar i no hi ha lloc per als dubtes.
En aquest sentit, des de l’ANC no volen que el fet de signar el compromís sigui un simple acte simbòlic. Per això exigeixen als partits que compleixin amb els punts del document.
A Vilafranca el document l’han signat Convergència Democràtica, Unió Democràtica, la CUP i ERC. A diferència de fa 4 anys, aquesta vegada Iniciativa no s’hi ha sumat. També l’han signat altres partits de la comarca a Avinyonet, Font-Rubí, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, La Granada, Olèrdola, Pacs, Santa Margarida, Sant Martí, Sant Quintí, Santa Fe, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Sadurní i Torrelles. Tant la Comissió 11 de setembre com Òmnium Cultural també s’han adherit als compromisos que estableix el document.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: