Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
CiU ha entrat al Registre General del Parlament de Catalunya una nova proposició de llei, per modificar la Llei de Vegueries i afegir-hi el Penedès

CiU ha entrat al Registre General del Parlament de Catalunya una nova proposició de llei, per modificar la Llei de Vegueries i afegir-hi el Penedès

Això vol dir que a través de la Cambra es podrà endegar el procés definitiu de reconeixement del Penedès i donar resposta així a una la voluntat popular majoritàriament manifestada.

En un comunicat la Plataforma per una Vegueria Pròpia parla de satisfacció pel fet en ell mateix, però alhora volen dir també que la forma com s’ha dut a terme no és la que ells desitjaven, per això havien treballat l’esperit de col·laboració entre els diferents grups favorables a la Vegueria Penedès per fer-ho conjuntament.
Després de la publicació del llibre “El Penedès era possible” i del mapa de l’Àmbit de la Vegueria Penedès, que van ser presentats a les quatre capitals penedesenques, van creure indispensable presentar-lo també als grups parlamentaris de la Cambra catalana.
Justament per això, el passat 29 d’abril va tenir lloc la presentació en el marc d’una reunió amb cada un dels grups de la Cambra. La intenció era obtenir els màxims suports per a l’aprovació de la proposició de llei, tal com així va ser per part dels quatre grups amb qui es van reunir aquell dia. Van fer gestions per una trobada posterior amb representació de cada un dels grups per coordinar i accelerar la presentació de la proposició de llei, però aquesta reunió no es va arribar a celebrar. La Plataforma per una Vegueria Pròpia, un cop entrada la proposició de llei en solitari per part del grup de CiU, demana públicament a CiU i a tots els altres grups parlamentaris la màxima generositat i el màxim consens pel bé del Penedès. La Plataforma continua disposada a reunir-se i col·laborar amb tots els grups de la cambra per ajudar a arribar al màxim acord possible dins de l’actual legislatura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: