Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes de l’Arsenal aprenen a dibuixar sense una pantalla amb l’escultor Ángel Camino

Per espai de dos dies, alumnes de 1r de Gràfica Impresa i Gràfica Audiovisual de l’escola d’art municipal aprenen a dibuixar d’una altra manera.

A proposta de l’escultor i gravador Ángel Camino han sortit de les aules i han après a crear gravats utilitzant una piconadora.
Camino els volia ensenyar altres maneres de dibuixar amb textures i materials, descartant la pantalla d’ordinador.
Durant tres mesos, els joves han estat reunint plàstics, ferros, fustes, cartrons i també terra i els han dut a la plaça de la Verema, on ajudats per una piconadora, han creat gravats de gran format.
Abans de fer passar la piconadora per sobre de les estructures plàstiques creades, les protegien amb un matalàs i fustes i posteriorment, estenien els gravats resultants per assecar-los al sol.
Camino explica que el gravat sempre depara sorpreses, fins i tot a ell, element molt bo per a l’aprenentatge dels estudiants.

Els gravats sorgits d’aquesta acció artística de dos dies seran acolorits i retocats per els alumnes de l’Arsenal i s’exposaran a la sala dels Trinitaris del 18 de juny al 5 de juliol.

Aquesta proposta artística i pedagògica ha sorgit a iniciativa d’Ángel Camino, establert des de fa anys a Sant Martí Sarroca, i forma part de les activitats visuals que se celebren amb motiu de la Capitalitat Cultural de Vilafranca.
Amb aquesta acció, l’escultor i gravador vol reivindicar la imaginació i la llibertat creativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: