Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Administradors, Consell de la Festa Major i Ajuntament de Vilafranca consensuen 8 mesures per millorar els horaris de la FM

Administradors, Consell de la Festa Major i Ajuntament de Vilafranca consensuen 8 mesures per millorar els horaris de la FM

A partir de 25 propostes presentades per l’equip de govern i un grup de vilafranquins per tal de racionalitzar els horaris de la Festa Major de Vilafranca, en els darrers mesos el Consell de la Festa Major, els Administradors, els Balls i la parròquia de Santa Maria han estat treballant intensament per arribar a un consens que s’ha concretat en 8 mesures.

En primer lloc, es canvia la sortida de la cercavila del 29 de la Font dels Alls al Monument a Milà i Fontanals. La Diada Castellera del dia 29 tindrà una primera ronda conjunta, les processons començaran un quart d’hora abans, a 2/4 de 8 del vespre, i l’àliga farà el ball solemne els dies 30 i 31 a ¼ de 8 del vespre. També s’aposta per continuar fent pedagogia amb els balls perquè les cercaviles i processons siguin lluïdes i dinàmiques, la Sortida d’Ofici del dia 30 serà a ¼ de 12 i el drac es col·locarà a la cantonada del carrer de Santa Maria i la plaça de la Vila, els accessos a la plaça de la Vila de les colles castelleres de la diada de Sant Fèlix es faran pels carrers de la Cort i Santa Maria, la Sortida d’Ofici del dia 31 sortirà de la cantonada del carrer de Santa Maria amb la Plaça de la Vila i finalment, el dia 1 de setembre es farà una Diada Castellera Infantil i les colles castelleres no actuaran a la cercavila de la tarda.
El regidor de Cultura, Raimon Gusi, ha reconegut que calia millorar la irracionalitat dels horaris festamajorencs, accentuada en els darrers anys, i ha explicat que a banda del clamor popular, també hi ha greus problemes de logística.

Gusi creu que si tothom aplica aquestes 8 mesures i el públic les respecta i no entorpeix el desenvolupament digne dels actes, la Festa Major de Vilafranca millorarà molt.
Imma Pulido en nom del Consell de la Festa Major ha explicat que les 25 propostes inicials formulades per l’equip de govern i un grup de ciutadans van ser traslladades al Consell de la Festa Major, que després d’un ampli debat les va reduir a 8. Un cop presentades i consensuades amb els Administradors del 2015, que segons Gusi han tingut una actitud decidida i valenta, es van presentar als Balls que han pogut fer esmenes, 1 de les quals ha estat acceptada.

Aquestes 8 mesures han estat presentades avui per el regidor Gusi, Imma Pulido en nom dels Consell de la Festa Major i els administradors David Tudela i Ramon Güell i ja es començaran a aplicar aquesta Festa Major 2015.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: