Diumenge, 8 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les mones de Pasqua amb els personatges de Frozen, els ous i les figures tradicionals omplen els aparadors de les pastisseries de Vilafranca

Un any més, la setmana santa porta l’olor de xocolata a les pastisseries de Vilafranca. Els aparadors estan guarnits amb ous, gallines, casetes i castells mentre que centenars de garlandes i mones de pa de pessic no paren de sortir del forn. Aquest any, els personatges que acompanyen els dolços són força variats, tot i que, per sobre de tots, destaquen els de la pel·lícula Frozen.

La xocolata és una part indispensable de la celebració. A la pastisseria Bertran comencen a pensar en les figures de xocolata de Pasqua tot just l’endemà de reis.

Pel que fa a les mones de pastisseria, en fan unes 1.200 i el gruix de les vendes se situa entre divendres sant i dilluns de Pasqua. En aquesta pastisseria, entre un 50 i un 60% de les mones les fan per encàrrec, fet que facilita molt la organització interna de l’obrador. Segons Ramon Bertran, la Pasqua continua sent una celebració molt arrelada i els padrins es preocupen amb força antelació de reservar la seva mona.

La pastisseria Bertran ha instaurat la seva pròpia celebració al voltant la Pasqua, el sorteig entre tots els seus clients d’una espectacular figura de xocolata. En aquest cas, un castell que es pot veure a l’aparador.

També a la Fleca Parés es respira xocolata. Com cada any, el Marc Parés treballa la Pasqua entorn d’un tema concret i aquest cop són els caramels de colors. Amb ells decora els ous de Pasqua que omplen els aparadors.

En aquesta fleca pastisseria, la garlanda o mona de forner està present cada dia però, durant la setmana santa, aquesta presència es multiplica. Les garlandes es treballen d’un dia per l’altre, mentre que les mones de pastisseria es comencen a treballar unes tres setmanes abans. El calendari de la xocolata és ben diferent.

Parés comenta que les vendes es reparteixen força durant tota la setmana santa.

Durant la setmana santa, pastisseries com aquestes reforcen les seves plantilles per donar resposta a la demanda dels clients.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: