Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les Fires de Maig d’aquest 2015 estan marcades pel procés incipient de recuperació econòmica

Les Fires de Maig d’aquest 2015 estan marcades pel procés incipient de recuperació econòmica

Aquest migdia l’alcalde de Vilafranca ha acompanyat a la comissió de les Fires de Maig en la roda de premsa de presentació dels actes previstos en l’edició d’aquest any que s’ha de celebrar els propers 15,16 i 17 de maig.

L’alcalde, Pere Regull, ha assenyalat que celebrar fires és imprescindible per continuar oferint un gran aparador que dinamitza l’activitat econòmica i comercial de Vilafranca i comarca.

Dolors Rius, ha exposat les principals novetats i continguts de les fires que mantenen un nivell similar d’expositors que l’any passat, amb 145 i on hi ha un pes destacat del sector de l’automoció, els serveis o la maquinària agrícola. Per estands un 61% són d’empreses o entitats de Vilafranca, un 20% d’altres municipis de l’Alt Penedès i un 18% de la resta de Catalunya.
El de l’automoció continua sent un motor molt destacat de les fires, consolidant espais.

Hi haurà presència de 22 marques de cotxes amb una oferta 250 vehicles. Antoni Jounou ha destacat que el sector està notant un canvi en positiu, desprès d’anys de crisi i s’espera que les fires mostrin el procés de recuperació econòmica.

Per la seva banda Jaume Nicolàs ha recordat que es continua oferint el sorteig de 3.000€ entre totes les persones que adquireixin un vehicle durant les fires. Per la seva banda Max Margalef ha parlat també de la important presència d’expositors de maquinària agrícola, amb 1600 metres quadrats d’exposició, que s’ha recuperat en els darrers tres anys. També per tercer any consecutiu s’organitza el concurs de tractors de l’Alt Penedès.

El comerç, juntament amb la llar i els serveis, recuperen el seu protagonisme i també hi haurà presència del vi amb una mostra de vins de la DO Penedès que aquest any s’ubicarà, juntament amb l’alimentació, en la que s’ha anomenat Plaça del Vi, al costat del pavelló del comerç. La gran novetat d’aquest sector seran les jornades de la Cuina del Vi, una activitat paral·lela a les fires que es durà a terme en una gran carpa al costat del pavelló de l’automoció. Les fires presenten un nou horari començant a dos quarts d’11 del matí i tancant més tard a la nit, el dissabte a les deu i diumenge a dos quarts de deu. Per fomentar el transport públic a més de ja habitual bus s’oferirà un trenet que farà un recorregut pel centre de la vila i fins al recinte firal. L’estand de l’ajuntament de Vilafranca estarà dedicat enguany a la Festa Major i al voltant de les fires s’organitzen també les jornades professionals que el divendres comptaran amb una conferència de l’economista Xavier Sala Martín.
Les fires s’iniciaran el dimecres 13 de maig amb el pregó que enguany anirà a càrrec de l’empresari vilafranquí Ramon Novell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: