Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament d’Olèrdola, pioner en transparència entre els municipis de menys de 5.000 habitants

L’Ajuntament d’Olèrdola ha activat un portal de transparència a internet, operatiu des del 23 de març. A través d’aquest recurs, accessible des de la web municipal www.olerdola.cat, el ciutadà pot disposar de tot tipus de dades relatives a la gestió quotidiana municipal.

Segons ha confirmat el Consorci Administració Oberta de Catalunya, l’Ajuntament d’Olèrdola és pioner a Catalunya en l’activació de portals de transparència entre els municipis de menys de 5.000 habitants. I és que entre els municipis d’aquestes dimensions només s’han activat portals similars a  Castellterçol, al Vallès  Oriental, i a l’Albiol, al Baix Camp.

El portal de transparència se sustenta en tres àmbits bàsics a partir dels quals s’organitzen les dades i els serveis als quals es pot tenir accés: Transparència, Dades Obertes i Participació. A transparència es pot consultar informació econòmica i financera, normativa i informació jurídica, contractació, urbanisme i obres públiques, així com informació institucional i de planificació. A Dades Obertes i Participació, els ciutadans poden sol·licitar dades, compartir aplicacions i suggerir idees.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: