Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria Pròpia surt satisfeta de la reunió al Parlament

Fèlix Simón té la sensació que fer realitat la Vegueria Penedès està més a prop.

Aquest dimecres el Penedès s’ha fet present al Parlament de Catalunya d’una forma solemne, tangible i concorreguda.

El motiu de la visita era la presentació i lliurament als grups parlamentaris del llibre El Penedès era possible i del mapa l’Àmbit de la Vegueria Penedès editats per la Plataforma per una Vegueria Pròpia i presentats fa pocs dies a les quatre capitals penedesenques. També es va aprofitar per tenir una conversa amb els representants dels diversos grups parlamentaris i exposar-los l’estat actual de coses pel que fa a l’Àmbit i la Vegueria Penedès i les reivindicacions pendents.
Els membres de la Plataforma han estat acompanyats per una nombrosa comitiva de personalitats significatives del Penedès.
D’una banda hi van estar presents els alcaldes d’Igualada i Vilafranca, les alcaldesses de Vilanova i de Cunit, l’alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal de l‘Anoia, així com el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Van excusar la seva absència l’alcalde del Vendrell i el president del Consell Comarcal del Baix Penedès que tanmateix van enviar un escrit de suport a l’acte.
D’altra banda s’ha comptat amb la presència de representants del món econòmic i social del Penedès i especialment del sector del vi, així com de diverses entitats penedesenques.

Al llarg del matí es van reunir amb els grups parlamentaris d’ICV, ERC, CiU i la CUP, i no va quedar temps per fer-ho amb PSC i PP, tot i que també havien acceptat la cita.
Al final de la sessió, a la sala de premsa del Parlament va tenir lloc una roda de premsa per fer palesa la voluntat del Penedès de no renunciar a la Vegueria. Va parlar el president de la Plataforma, Fèlix Simon, i li van fer costat diversos diputats i polítics del territori així com alguns dels representants de la societat civil.

Simón va mostrar optimisme i creu que és possible incloure a la planificació territorial la Vegueria Penedès en el que queda de legislatura.

La Plataforma per una Vegueria Pròpia es mostra extraordinàriament satisfeta de l’acte d’aquest dimecres, especialment per la mostra d’unitat i d’àmplia representativitat que s’ha ofert al Parlament de Catalunya davant dels electes del país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: