Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els experts recomanen als al·lèrgics evitar l’exposició a les substàncies al·lergògenes durant la primavera

Els experts recomanen als al·lèrgics evitar l’exposició a les substàncies al·lergògenes durant la primavera

L’arribada de la primavera va lligada a la pol·linització d’arbres com plàtans, xiprers, oliveres o pollancres i de plantes com gramínies i parietàries. Són espècies al·lergèniques que trobem arreu de Catalunya, també a Vilafranca.

Es calcula que a Catalunya hi ha un milió i mig de persones al·lèrgiques, de les quals un 40% ho són als pòl·lens i, d’aquestes, un 10% ho són a un sol pol·len. El cap del servei d’otorrinolaringologia de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès Francesc Larrosa recomana que les persones al·lèrgiques evitin l’exposició quan els nivells de pol·len són més alts. Per a obtenir aquesta informació existeixen aplicacions per a mòbil i pàgines web especialitzades com la de la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica.

Larrosa també explica que la contaminació i l’excés d’higiene en la nostra societat podrien ser factors que fan que les al·lèrgies afectin a més persones.

Hi ha moltes persones que coneixen bé els símptomes de l’al·lèrgia i saben com controlar-los, en la mesura del possible, però també hi ha qui no n’ha tingut mai i començar a notar els seus efectes. En aquest cas, si les molèsties persisteixen, el millor és adreçar-se al metge de capçalera.

Els símptomes de l’al·lèrgia al pol·len són picor i degoteig nasal, esternuts, picor d’ulls i, en alguns casos, problemes respiratoris i manifestacions a la pell del tipus urticària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: