Divendres, 10 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Diables de Vilafranca s’acompanyen del Drac en la celebració del diabòlic 2015

Els Diables de Vilafranca s’acompanyen del Drac en la celebració del diabòlic 2015

El Ball de Diables de Vilafranca organitza la nit de dijous una nova edició del Diabòlic, la vuitena ja d’aquesta festa del foc que serveix als vilafranquins per tal de poder gaudir dels petards, els diables i la pirotècnia fóra del que és la Festa Major.

El cap de colla dels Diables de Vilafranca, Pol Senabre, explica que el diabòlic és un correfoc en que participen a banda dels vilafranquins, una colla de diables centenària, una que no ho és i una bèstia de foc. Normalment sempre de fóra de Vilafranca; però aquest any el convidat és el Drac, tot aprofitant que enguany celebren els 200 anys que els diables van deixar de sortir acompanyant el drac.

El correfoc s’iniciarà a les 9 del vespre, però des de mitja hora abans a la mateixa plaça de la Vila ja hi haurà animació per tal d’anar preparant la sortida dels diables.

El recorregut serà plaça de la Vila, carrer de la Indústria, carrer de la Font, plaça de Milà i Fontanals, carrer d’Orient, carrer del Pati del Gall, carrer del Dr. Zamenhof, carrer de Pere Alagret i carrer de Manuel Barba i Roca.

S’aconsella al veïnat d’aquests carrers que retiri els vehicles estacionats; tanqui portes, finestres i balcons; reculli terrasses de bars i altres elements que posin en perill la integritat física dels assistents; plegui els tendals; i cobreixi vidres de portes, finestres i aparadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: