El mes de març s’ha aprovat el Pla Territorial Educatiu de l’Alt Penedès 2015-2019
El Pla és fruit d’un procés que va començar, el juny de 2014, quan el Consell comarcal, amb el suport d’Educació de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, va iniciar un treball de reflexió i planificació estratègica de les polítiques socioeducatives a la comarca.
Per elaborar el Pla, s’ha treballat en dues fases. La primera ha estat la Diagnosi Socioeducativa de l’Alt Penedès. La diagnosi ha servit per recollir els temes educatius que preocupen a la comarca i definir els reptes de futur prioritàris.
D’aquest reptes se’n deriva una segona fase de treball que ha consistit a definir, amb la participació de tots els agents, els eixos, línies d’actuació i objectius del Pla Terriorial Educatiu que s’acompanyen d’una bateria de propostes d’accions a desenvolupar durant els propers 4 anys.
D’entre els objectius a abordar en els propers anys cal destacar la racionalització i sostenibilitat de les llars d’infants municipals, l’ordenació i promoció del treball amb famílies, la garantia d’accés al sistema educatiu en condicions d’igualtat, o l’ampliació i millora de l’accés a la formació post-obligatòria, de segona oportunitat i ocupacional a la comarca.
El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha convidat els alcaldes de la comarca a adherir-se al Pla Territorial Educatiu i a participar en la nova Comissió de Regidories d’Educació, que haurà d’impulsar el Pla.