Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha protagonitzat el magazín televisiu de la Xarxa aquest diumenge, centrat en la Capitalitat Cultural del 2015

El magazín televisiu ‘1món.cat’ s’ha situat aquest cap de setmana a l’epicentre de la cultura catalana amb l’emissió diumenge des de Vilafranca.

La capital de l’Alt Penedès acaba tot just d’estrenar la capitalitat de la cultura 2015 i aprofitava per mostrar als teleespectadors els motius que l’han portat a ostentar aquesta distinció. El programa es realitzava en col·laboració amb Penedès TV i es podia veure en directe de sis a vuit de la tarda per una trentena de televisions locals d’arreu de Catalunya. El programa s’emetia des d’un espai emblemàtic, com és la seu dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, i  va donar veu a algunes de les moltes entitats culturals de la ciutat, com ara els mateixos Castellers, els Falcons o el Ball de diables, que enguany celebren el seu bicentenari. L’espai començava amb l’opinió de nens de l’escola Estalella i Graells i tot seguit amb l’actuació dels Falcons que muntaven en directe una pira 5/5. Era la primera vegada que es podia veure alçar figures falconeres dins de Cal Figarot. També aprofitaven per explicar la trobada de colles falconeres que se celebrarà al juliol.   El regidor de Cultura, Raimon Gusi, explicava la granv varietat d’actes que es duran a terme durant tot l’any a Vilafranca. Per la seva banda els Diables de Vilafranca van omplir de foc el pati de la seu dels Castellers de Vilafranca.  Destacaven també la celebració del seu 200 aniversari.   També formaven part del programa el Vijazz, i el Most, certamen de cinema que recull la producció audiovisual vinculada amb la cultura de la vinya. Els Tastavins, acompanyats de la música en directe del guitarrista Xavi Diaz, va fer un tast de xarel.lo. Una de les sorpreses del programa va ser la d’escoltar la curiosa barreja de guitarra i gralla que van presentar Paton Soler i Joan Cuscó.   A Barcelona, aquests continguts es completaven amb les entrevistes que la periodista Glòria Trullàs va fer al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i al dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas, responsable de ‘Vilafranca. Un dinar de festa major’, l’espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2015. El magazín ‘1món.cat’ recorre el país els caps de setmana amb vocació de descoberta i ganes de sorprendre. Així, cada edició posa el focus en una localitat que acull un esdeveniment d’interès social o cultural destacat, i una televisió assumeix el 50% de la realització de l’espai des d’aquest municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: