Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un mural de ceràmica homenatja els Castellers de Vilafranca a Cal Boada, a Sant Pere Molanta

El mural, impulsat pel desaparegut Josep Boada, mostra el 4 de 9 sense folre que els Verds van aixecar la Diada de Tots Sants de 2012 i es pot contemplar en una de les parets de Cal Boada, a la cantonada entre els carrers Sant Roc i bosc d’en Ferran a Sant Pere Molanta.

Tot i que havia estat acabat l’octubre passat, ahir va tenir lloc la inauguració amb la primera actuació dels Castellers de Vilafranca d’aquest 2015. Els Verds van aixecar el 3d7, el4d7 amb l’agulla, el 5d7 i alguns pilars que els van permetre començar a rodar la canalla nova.

Obra de Ferran Guallart, el mural fa 5’5 metres d’alçada per 2’5 d’amplada i les rajoles ceràmiques han estat cuites a mil graus per resistir les inclemències meteorològiques.

El mural ha estat impulsat per el molantenc Josep Boada que va morir l’octubre passat en un accident de trànsit, dos dies després que ell mateix col·loqués la darrera rajola.

El seu fill, Josep Boada, explica com va néixer aquest projecte.

 

Boada, que ja estava jubilat, havia estat productor de gerros i quadres de ceràmica durant molts anys i era un gran aficionat casteller.L’any 1984 havia donat un quadre als Verds, que el van entregar al papa durant la seva visita a Roma.

Ahir, els seus fills, Mar i Josep, se sentien emocionats complint la voluntat del seu pare.

 

A banda dels Verds, la inauguració també va comptar amb els gegants de Sant Pere Molanta i l’autor del mural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: