Dimarts, 17 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’empresa de Sant Quintí de Mediona Olivé-Rovira situa els seus aiguardents de vi en la primera línia dels licors destil·lats

Olivé-Rovira va començar fent esperit de vi als anys 40 i es va acabar especialitzant en fer holandes de vi que ven perquè grans marques elaborin els seus brandis. Com a moltes altres empreses, la crisi ha fet que els responsables de l’empresa busquin nous camins per a resistir-la.

És aquí quan, l’any 2013, neix Vinyardent. Olivé-Rovira ha aprofitat les seves màquines per a fer un aiguardent únic que s’ha situat en la primera línia dels licors destil·lats i que està posant de moda noves experiències que van més enllà del xarrup per fer pair després d’un bon dinar. Els seus Vinyardent blanc i Vinyardent d’herbes estan elaborats amb el most de les premsades de vinyes velles de macabeu i parellada situades al mateix terme de Sant Quintí. Estan fets, doncs, a partir de vi, sense incloure cap element més. Ni mares, ni gra ni cap altre residu.

El vi és destil·lat dues vegades en un alambí de coure donant com a resultat un líquid d’entre 65 i 67 graus. El Vinyardent blanc és rebaixat a 40 graus amb aigua destil·lada un cop surt de l’alambí i ofereix un gust sec sense estridències. El Vinyardent d’herbes es macera amb nou tipus de plantes, totes del Penedès, i una mica de sucre i resulta més dolç. Els dos productes són totalment naturals i estan tenint força èxit allà on es presenten.

Els Vinyardent fa tres anys que estan al mercat i s’estan movent únicament per Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: