Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La població de Vilafranca pràcticament no creix en els darrers anys, i no acaba d’arribar als 40.000 habitants

Les dades del padró de Vilafranca d’aquests darrers anys constaten aquest estancament en quan a l’augment de població. Després d’anar experimentant moviments a l’alça des de l’any 2000, amb poc més de 30.200 habitants, fins el 2011 en que es va arribar als 39.777; a partir d’aquí les xifres han anat a la baixa i a finals de 2014 estaven en 39.531 persones residents a la capital de l’Alt Penedès.

El regidor responsable de l’Àrea de Serveis Centrals, Aureli Ruiz, comenta que des de 2009 en què s’estava prop dels 39.000 la variació ha estat pràcticament nul·la.

Des de l’Ajuntament constaten també que hi ha un cert moviment d’estrangers que van i venen de Vilafranca, però és una població que no s’estabilitza com a resident.

Pel que fa als diferents barris, les xifres mostren que els més antics, com ara el Centre i l’Espirall perden població; mentre que la Girada i el Molí d’en Rovira creixen. En molts casos es tracta de mobilitat interna.

D’altra banda, Ruiz apunta una certa preocupació per una altra dada. La baixa natalitat a Vilafranca. En aquest sentit, mirant la piràmide d’edats es detecta un cert envelliment de la població, un descens de les dones en edat fèrtil; que es considera podria justificar aquest descens de la natalitat.

De les 39.531 persones que resideixen a Vilafranca, poc més de 20.000 són dones i els homes són més de 19.450. En percentatge, les dones són prop del 51% de la població. Per franges d’edat, són majoria dels 35 als 44 anys, tant en homes com en dones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: