Diumenge, 22 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC ha realitzat a Vilafranca una jornada per informar de les noves condicions per sol·licitar ajuts en el Pla de Desenvolupament Rural

Joves Agricultors el Centre Àgora de Vilafranca acollia aquesta jornada tècnica organitzada per la JARC per informar dels nous ajuts per a viticultors.

Durant la jornada també es va informar del suport econòmic que pot rebre una explotació per fer inversions a través dels plans de millora, o per impulsar les noves incorporacions al camp català. De fet el Pla de Desenvolupament és un sistema de finançament per tot el sector agrari, amb mesures de co-finançament entre el FEDER europeu, la Generalitat i el Ministeri d’Agricultura. La planificació s’estableix entre els anys 2014 al 2020, però l’aplicació de la nova fitxa financera comença aquest any. La sessió servia per explicar algunes mesures a tenir en compte en l’àmbit de la viticultura.   La jornada permetia també intercanviar informacions i dubtes respecte als canvis en la normativa.   Els canvis comporten majors incerteses a l’hora de planificar una inversió, també a partir d’aquest any, els productors de vinya tindran menys recolzament econòmic per als sistemes alternatius a la lluita química, ja que s’ha obert l’ajut a la resta de cultius. Des de l’organització agrària se celebra que el motiu de la reducció és que se’n puguin beneficiar altres cultius, però també lamenten que els viticultors en surtin perjudicats. Com a novetat, enguany els viticultors també es podran acollir a l’ajut de la producció integrada, sempre i quan tinguin tota la seva superfície al Consell Català de la Producció Integrada.

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
Les cançons favorites del Paton (II)

Penedès Televisió

12:00
La diada
La Mercè
15:00
Vijazz
Dàmaris Gelabert
15:30
Interiors de Vilafranca
Visita a les llars més emblemàtiques - Carrer de la Fruita, 13

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: