Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El programa d’educació financera a les escoles arriba aquest curs a 220 alumnes de l’Alt Penedès

El programa d’educació financera a les escoles és una iniciativa promoguda per EFEC, un partenariat públic privat coordinat per l’Institut Català de Finances amb els departament d’Economia i Ensenyament de la Generalitat i sis entitats financeres. Fa tres anys que existeix i aquest curs arriba a 220 alumnes de 4t d’ESO de quatre centres educatius de l’Alt Penedès.

L’objectiu és ajudar als estudiants a prendre consciència de l’ús dels diners i comprendre l’operativa financera bàsica. Com explica la coordinadora de la iniciativa Sílvia Mitjavila, els joves han de tenir informació suficient per gestionar de forma responsable els seus diners.

La formació consta de cinc tallers que imparteixen voluntaris. Són persones que treballen o han treballat a la banca i que han rebut una formació prèvia per a ensenyar als estudiants conceptes bàsics de cultura financera. Dimecres tenia lloc la tercera sessió de formació a l’IES Eugeni d’Ors, que participa per segon any en el programa, i un dels voluntaris que impartia els tallers era el Roger Anfruns, director comercial de Vilafranca de Banc Sabadell i ex alumne de l’Eugeni.

De moment, els alumnes de l’Eugeni estan força satisfets amb la formació. Els estudiants aprenen amb els tallers com administrar els seus diners i planificar les finances, què significa endeutar-se i per què s’ha de fer amb seny. També reben consells per seleccionar productes financers d’estalvi i inversió i resolen situacions financeres quotidianes de temes com el consum intel·ligent o els pagaments <em>on line</em>.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: