Divendres, 18 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El prestigiós sommelier Ferran Centelles ha impartit un seminari sobre l’objectivitat del tast, a Vilafranca

Convidat per Saint Paul’s English Academy, Ferran Centelles va dirigir ahir un seminari sobre l’objectivitat versus la subjectivitat en el tast de vins a la mateixa acadèmia vilafranquina, que va continuar amb un sopar maridatge amb vins de la DO Penedès al restaurant El cigró d’or.

Les dues activitats tenien lloc en anglès perquè formen part d’English For Wine Aspects, un programa desenvolupat per el director de l’acadèmia vilafranquina Andrew Ashurst, que inclou un conjunt de cursos d’anglès especialitzats en el món del vi.

L’exsommelier d’El Bulli i actual delegat de la crítica Jancis Robinson a Espanya, Ferran Centelles, ens explicava que activitats com aquesta l’obliguen a millorar l’anglès, llengua essencial.

 

La primera part de la sessió de Centelles va ser més acadèmica, aprofundint en les tècniques de tast per primar l’objectivitat per sobre de la subjectivitat.

 

Centelles recomana, per exemple, aprendre a diferenciar entre la qualitat del vi  i el seu estil, valorant aspectes com l’equilibri o la profunditat.

Per al sopar maridatge, també en anglès, Centelles i el xef Oriol Llavina van crear una experiència per a cadascun dels vins, acompanyats per un plat i un raonament.

Mentre que al seminari es van tastar vins de Rioja, Ribeiro, hongaresos i francesos; al sopar eren tots de la DO Penedès: Mas Candí, Tayaimgut, Can Ràfols dels Caus, Alemany i Corrió, Colet i Equipo Navazos i Vega de Ribes.

 

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu
21:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz

Penedès Televisió

17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Pica lletres
Eugeni d'Ors B (Vilafranca) - Milà i Fontanals B (Vilafranca)
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: