Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El centre ocupacional i les oficines de Mas Albornà ja funcionen a ple rendiment al nou espai ubicat al barri de Les Clotes de Vilafranca

Des del passat 1 de febrer els usuaris i treballadors de la fundació han anat fent el trasllat cap a l’antic edifici de la Virben després que al mes de desembre l’Ajuntament els cedís aquest espai per 25 anys.

Ara ja hi estan totalment instal·lats i celebren el canvi perquè el fet d’estar a Vilafranca els ha obert un nou ventall de possibilitats i els ha facilitat els desplaçaments. Aquest era, precisament, un dels objectius del trasllat, tot i que també s’hi suma una voluntat de donar-se a conèixer a la vila i als vilafranquins. Al centre ocupacional hi atenen 74 persones amb edats i necessitats molt diferents, per això al llarg del dia es reparteixen en 9 grups que fan activitats adaptades. Algunes d’elles a l’exterior. A dins el centre els usuaris hi fan des de manualitats, fins a activitats de desenvolupament cognitiu, informàtica o expressió artística . Una de les novetats del nou espai és una sala d’estimulació sensorial que permet que els usuaris puguin fer una activitat en un entorn tranquil, fosc i insonoritzat on poden treballar diferents estímuls i estirar-se sobre un llit d’aigua. És també un lloc on s’hi poden anar a relaxar en moments de tensió, amb música de fons i diferents olors i tactes.

Una altra de les novetats és que han creat un grup de persones en procés d’envelliment perquè treballin les activitats al seu ritme. En aquest cas, el fet d’estar a Vilafranca també els permet establir sinergies amb els casals d’avis de Vilafranca i generar nous vincles.

El centre ocupacional de Mas Albornà és l’únic d’aquestes característiques que hi ha a la comarca i és l’entitat de referència per als 27 municipis que formen part de l’Alt Penedès. El Centre com a tal es va crear fa més de 45 anys gràcies a 5 famílies penedesenques que van veure la necessitat de fundar un centre com aquest, però és des de l’any 1987 quan la Generalitat va regularitzar els centres assistencials que des d’aleshores reben aquest nom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: