Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

21 plataformes a la VI Trobada Estatal de Plataformes Contra la Incineració de Residus en Cimenteres, a Vilafranca

Organitzada per el Moviment Contra la Incineració de Residus a Uniland, la VI Trobada Estatal de Plataformes Contra la Incineració de Residus en Cimenteres se celebra aquest cap de setmana.

La trobada se celebra a Catalunya per segona vegada, l’any 2011 havia tingut lloc a Montcada, i compta amb el suport de Greenpeace, Ecologistas en Acción i GAIA i la col·laboració de Bosc Verd i el Casal Popular de Vilafranca.

L’objectiu de la trobada és unir esforços, com explica Joan Mateu del Moviment Contra la Incineració de Residus a Uniland.

Dissabte, de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia a l’Escorxador, hi haurà tres conferències obertes a tothom a càrrec d’importants conferenciats: la Dra. Carme Valls, especialista en medicina interna, endocrinòloga i directora de "Dona, Salut i Qualitat de Vida", parlarà dels efectes de la incineració sobre la salut de les persones; el Dr. Fernando Palacios, membre del Consell Superior d’Investigacions Científiques, parlarà de les emissions tòxiques derivades de la crema de residus i el Dr. Eduard Rodríguez Farré, membre del comitè científic sobre Nous Riscos per a la Salut de la Unió Europea, abordarà els nous riscos per a la salut que representa la incineració.

La jornada acabarà amb la lectura del manifest, sopar popular i concert amb els Vinardells i els Ministrers, al Casal Popular.

Al Penedès, el Moviment Contra la Incineració de Residus a Uniland ha impulsat o ha estat implicat juntament amb altres col·lectius en dues grans lluites: recentment ha aconseguit evitar la incineració de residus a Cales de Pachs però uns anys abans no va poder evitar que la cimentera Uniland dels Monjos es convertís en incineradora, com recorda Mercè Mestres.

 

Tot i això, la lluita continua, així com el seu compromís a seguir treballant perquè la incineració de residus al Penedès deixi de ser una opció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: