Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 1.900 alumnes de l’Alt Penedès participen als Premis Sambori Òmnium de narrativa

La novena edició del Premi Sambori Òmnium va tancar el passat dimecres 4 de febrer el termini per a la presentació de treballs. Enguany, la participació ha passat de sis a nou centres educatius de Vilafranca, Sant Sadurní, Santa Margarida i els Monjos i Castellví.

En total, doncs, han estat més de 1.900 alumnes, de primer de primària a segon de batxillerat, els que han participat al Premi, dels quals s’han seleccionat una seixantena d’obres que seran valorades pel jurat. En total, a la demarcació Penedès-Garraf-Anoia, hi han participat 3.770 alumnes, 1.990 de l’Alt Penedès, 1.250 de l’Anoia, 470 del Garraf i 50 del Baix Penedès.

El Premi Sambori Òmnium és un premi de narrativa en català dirigit als centres educatiu de tots els Països Catalans i que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres de totes les terres de parla catalana. L’objectiu també és difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació i la creativitat. La darrera edició, el 2014, va comptar amb més de 100.000 participants, fet que el converteix en el Premi literari amb més participants d’Europa.

Els guanyadors de la demarcació Penedès – Garraf – Anoia es coneixeran el proper 19 de març, en un acte de lliurament dels novens Premis Sambori que es farà al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: