Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit una ajuda per valor de 72.000 euros als projectes Energia Social del Penedès i Junts trenquem el Cercle de les entitats NOU VERD i NOU SET

La convocatòria d’Inserció Sociolaboral de l’Obra Social “la Caixa” té com a objectiu fomentar la inclusió sociolaboral de persones discapacitades o en situació de vulnerabilitat mitjançant projectes que reforcin les capacitats de les persones i s’adaptin a les necessitats de les empreses.

Desprès de 3 anys de desenvolupar al Penedès el projecte "Educo", d’inserció laboral de persones amb trastorn mental sever mitjançant la recollida i gestió d’oli vegetal usat i d’iniciar la seva extensió a les comarques veïnes del Garraf i l’Anoia, Nou Verd vol fer un pas final definitiu en la consolidació del projecte a nivell tècnic i econòmic. El projecte fa un pas i planteja generar el propi ECOBIO,  un additiu que és pot afegir al diesel dels seus vehicles, una flota de 21 camions i furgonetes, i reduir un 50% els costos de consum de combustible de la cooperativa, ampliant la seva sostenibilitat econòmica i mediambiental, i generant 5 llocs de treball i 5 espais de practiques nous per a persones amb trastorn mental de la comarca, que podran iniciar i desenvolupar un procés de formació i feina a Nou Verd. L’import de l’ajuda concedida és de 36.000 €.  D’altra banda l’objectiu final del projecte Junts trenquem el Cercle de Nou Set, està adreçat a persones amb vulnerabilitat social de la comarca de l’Alt Penedès, i és proporcionar els mecanismes necessaris perquè dins un itinerari d’inserció puguin afrontar la seva incorporació al mercat ordinari amb les màximes garanties d’èxit. El projecte compta amb el suport de la Fundació Propenedès, l’Ajuntament de Vilafranca i les associacions empresarials ADEG i UEP. A partir d’un Pla d’Acció territorial entre empreses socials, empreses privades i serveis socials i assistencials que permeti activar petits ajuts, acompanyats professionalment, s’oferirà formació professional i ocupacional que possibiliti donar un salt important en la qualificació dels beneficiaris. Alhora es pretén crear un espai de Pràctiques per apropar els beneficiaris a la realitat dels perfils professionals demandats per les empreses, a la vegada que es complementen els seus itineraris professionalitzadors. L’import de l’ajuda concedida per La Caixa és de 36.000 €

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: