Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els espectacles al carrer han anunciat la capitalitat cultural de Vilafranca aquest cap de setmana

Malgrat que el temps va fer patir el dissabte a la tarda, la capitalitat cultural de Vilafranca ha arribat als carrers per anunciar-se entre els vilafranquins amb una pila d’actes i espectacles.

El tret de sortida el donava l’enlairada de globus que tenia lloc dissabte a la tarda a la Plaça Jaume I. Aquesta activitat simbòlica i la resta d’activitats infantils d’aquest cap de setmana estaven organitzades per l’empresa Primera Plana.

Tot just després començava davant del Palau Baltà l’actuació de la companyia de circ Vola qui vol, amb una proposta d’acrobàcia aèria i clown anomenada Salsa. Diumenge al matí, els espectacles es van multiplicar i estendre pels carrers del centre. Per exemple amb la Cris i la seva versatilitat musical fent un viatge per les músiques populars de tots els temps o el zeppelin itinerant de la companyia lleidatana La Baldufa. També hi va haver poesia, amb Jaume C. Pons recitant al peu de la Font del Coro El cant còsmic de Walt Whitman.

A totes aquestes propostes culturals cal sumar les tres representacions de l’obra de Jordi Casanovas ‘Vilafranca. Un dinar de festa major’ que, amb les entrades exhaurides, ha demostrat l’expectació creada i les bones sensacions que ha deixat entre el públic.

D’altra banda, dissabte al vespre hi havia una de les propostes esperades del cap de setmana, el mapping visual de la videoartista penedesenca Sílvia Isach sobre la façana de la Casa de la Vila. El mapping es va fer malgrat alguns problemes tècnics. L’espectacle era un viatge visual pels trets característics de la Casa de la Vila i el Penedès.

Els problemes tècnics van ser que no es van apagar els llums de l’entorn de la plaça i que la font d’alimentació dels equips va ser desconnectada per equivocació, fet va provocar problemes en la visualització final.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: