Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els administradors del 2014 tanquen la festa amb un petit superàvit de 2.500 €, i es mostren satisfets dels resultats i les novetats implantades

Els cinc administradors de la Festa Major de Vilafranca de l’any passat van presentar ahir a la tarda el balanç econòmic de la seva gestió. Raimon Mascaró, va ser l’encarregat de presentar els números, que fredament reflecteixen uns ingressos de 484.630 € i unes despeses de 482.113 €. Això dona aquesta diferència positiva de 2517€.

Mascaró va aprofitar per desglossar també les diferents partides. En quan a ingressos, els més destacats són els 277.000 de les empreses, dins dels quals hi ha també els 150.000 euros que aporta l’Ajuntament. Contribució d’empreses directament serien doncs, 127.000€. Altres aportacions destacades provenen de la capta, 48.500 euros; i de les carpes de la rambla que van aportar 44.000 euros. Finalment la venda de marxandatge ha aportat 34.300 euros.

En relació a la capta, els administradors remarquen que el dia en que hi ha més vendes va ser el primer al matí. Per barris el Poble Nou seria el que registra més vendes, i Mascaró apunta també que per exemple l’Espirall seria el quart entre els set barris vilafranquins.

En relació a les empreses, Txell Tort, Raimon Mascaró, Laura Domingo, Pere Cervera i Ricard Bosch expliquen que van visitar-ne 1.125, de les quals un 50% van acabar aportant a la Festa Major. Reconeixen que l’augment en la recaptació a les empreses, és fruit d’aquest esforç que van fer.

Pel que fa a les despeses, la més elevada és la que correspon als actes tradicionals, de 194.000€. En aquest hi ha per exemple els 51.000€ de la pirotècnia, els 45.000 dels grallers i els 27.000 de les colles castelleres. També son despeses destacades els 168.900 euros dels actes lúdics, bàsicament concerts i espectacles amb tot el necessari per dur-los a terme; els 62.000 destinats a despeses d’organització i els 20.800 que va costar fer el marxandatge de la més típica. Els administradors han volgut destacar també que han tingut 6.000 euros de despeses relacionades amb el funcionament de la Fundació de la Festa Major.

En l’apartat de conclusions, s’han mostrat satisfets dels resultats, i d’haver organitzat una Festa Major per a tothom. Han apuntat que consideren que cal continuar col·laborant amb associacions i entitats de la vila i en aquest sentit han refermat que els canvis a la capta han estat molt positius.

Expliquen que no és que s’hagin recaptat gaire més, la gent que compra el programa acostuma a ser la mateixa; però sí s’acosta la festa als barris i es ven alguna cosa més de marxandatge.

Finalment, i preguntats per la Fundació de la Festa Major, els administradors han explicat que consideren que s’hauria de replantejar el seu funcionament i potenciar el seu desenvolupament.

Ricard Bosch explica que des del seu punt de vista és més útil per els col·laboradors i empreses que no pas per els administradors.

Consideren que caldria una persona que s’hi dediqués tot l’any i que pogués, per exemple, signar contractes amb les empreses de 4-5 anys que és el que sobre tot les grans empreses busquen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: