Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca trasllada la Rua de Carnaval al divendres després de Carnaval, 20 de febrer

Tradicionalment, Vilafranca ha celebrat la Rua de carrosses i comparses amb participants procedents de tota la comarca el dilluns de Carnaval al vespre, després del cap de setmana de Carnaval i dos dies abans del Dimecres de Cendra.

Aquest 2015, però, coincidint amb la Capitalitat Cultural, el Servei de Cultura ha decidit traslladar la Rua fora dels set dies que dura el regant de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i celebrar-la divendres 20 de febrer, en plena Quaresma.

La iniciativa no és del tot nova perquè l’any 2010 es va haver d’ anul·lar la Rua de dilluns a causa de la pluja i es va traslladar al divendres. En aquella ocasió, tothom va quedar satisfet amb el canvi, sobretot els més joves perquè l’endemà no tenien escola, ni institut.

Segons el regidor de Cultura, Raimon Gusi, la decisió de traslladar la Rua s’ha adoptat arran de la petició de les carrosses i comparses participants i compta amb el vistiplau del Casino i de Turisme.

El canvi de dia de la rua de Carnaval vilafranquina coincideix amb la celebració de la Capitalitat de la Cultura Catalana, confiant que resulti atractiva per a visitants de tota la Vegueria Penedès, però Gusi avança a RTV Vilafranca que si funciona, el canvi de data seria definitiu.

Així, aquest any el plat fort del Carnaval vilafranquí, la Rua, tindrà lloc el divendres 20 de febrer, a partir de dos quarts de 10 de la nit. La Rua sortirà de l’avinguda de Tarragona, des del carrer de Moja, i el recorregut acabarà a l’avinguda de Barcelona, cantonada amb el carrer del Cid.

Les inscripcions per participar a la Rua de Carnaval de Vilafranca s’obren avui i acabaran el proper 23 de gener.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: