Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní impulsa la participació de les escoles al projecte d’OLIABIO de recollida d’oli usat

L’inici de curs a Sant Sadurní va començar amb un altre pas endavant a favor del reciclatge i el medi ambient. Tres de les quatre escoles del municipi van adherir-se al projecte promogut per Nou Verd d’OLIABIO, que té com a objectiu gestionar la recollida de l’oli vegetal usat als domicilis de les famílies dels alumnes.

Els més de 1200 alumnes que participen en aquest projecte, reben, després de fer un taller adaptat per a cada grup d’edat, un dipòsit de plàstic que s’emporten a casa i el retornen un cop l’han omplert amb les restes d’oli vegetal usat en els seus domicilis. Un cop retornat, se’ls facilita un pot net per repetir el procés. Els treballadors de Nou Verd són els encarregats de fer-ne la recollida per al posterior procés de reciclatge per transformar l’oli usat en biodièsel com a combustible de transport.

Ajuntament i Nou Verd han signat un conveni en què l’Ajuntament es compromet a assumir la totalitat del cost de l’adquisició dels contenidors i dels dipòsits, per les famílies de les escoles, que ha suposat un impuls important per a l’adhesió de les escoles al projecte.

L’any passat a l’Alt Penedès, d’OLIABIO va aconseguir generar 5.301 litres de biodièsel i va suposar un estalvi en emissions de CO2 de 6944 kg. A més, amb aquesta recollida es van poder estalviar prop de 13.000 euros en depuració d’aigua. Es calcula que per cada litre d’oli que s’aboca a l’aigüera, es contaminen mil litres d’aigua. Per tant, segons aquestes xifres, gràcies al projecte es va evitar la contaminació de més de 5 milions 300.000 litres d’aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: